Woning kopen Sint Kruis

Jouw volgende woning kopen in Sint Kruis? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de nabije buurt zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 14.152 woningen (65,9% koopwoning, 27,9% huurwoningen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €294.425. Op dit huizenportaal blader je door het recente woningaanbod in Sint Kruis, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de basis verkoopprijs is €294.425.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsSint Kruis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Sint Kruis juni 2024

Onderstaand bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op aantal kamers, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Eede, Spui, Waterlandkerkje, Aardenburg & Retranchement.

woning-te-koop-sint-kruis

Aanbod appartement kopen in Sint Kruis

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en +/- 1820 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Sint Kruis

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en tevens 2200 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Sint Kruis is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2280 kWh stroom + 1250 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Sint Kruis

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh stroom en 1220 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3100 stroom (kWh) + 1640 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Sint Kruis

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sint Kruis Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Sint Kruis

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Sint Kruis en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Sint Kruis geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €2.600. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Sint Kruis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Kruis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Sint Kruis

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sint Kruis en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Sint Kruis kopen?

In en rondom de gemeente Sluis bestaan er circa 14.152 woonobjecten. Dit zijn 12.163 (65,9%) koopwoningen en 1.989 (27,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. marktprijs is €294.425. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Kruis. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sint Kruis?

Een woonobject in Sluis heeft een verbruik van gemiddeld 1270 m3 per jaar aan gas en 2480 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 aan gas en 1820 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1640 kuub gas p/jaar en 3100 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Sint Kruis passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Sint Kruis?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 23.210 inwoners in 11.278 gezinnen. Er wonen 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 families zonder kinderen en 3.066 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,04 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Sint Kruis?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sint Kruis plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4528.

Plaats een reactie