Woning kopen Cadzand

Ga je een woning kopen in Cadzand? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In de regio heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 14.152 woningen (65,9% koopwoning, 27,9% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €294.425. Op deze pagina bekijk je het recente woningaanbod in Cadzand, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €294.425.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsCadzand
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Cadzand juli 2024

Bijgaand bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als zuinigheid en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Retranchement, Aardenburg, Zuidzande, IJzendijke & Biervliet.

woning-te-koop-cadzand

Eigen appartement kopen in Cadzand

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas en tevens 1820 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Cadzand

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en 2200 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Cadzand is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 123 m2.
 • Schatting: er wordt 2280 kWh elektra + 1250 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Cadzand

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra + 1220 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3100 stroom (kWh) en 1640 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Cadzand

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Cadzand Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Op basis van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Cadzand

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Cadzand en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Cadzand geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.500. In de opsomming hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Cadzand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Cadzand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Cadzand

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Cadzand en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Cadzand kopen?

In de hele gemeente Sluis vind je ongeveer 14.152 huizen. We maken onderscheid tussen 12.163 (65,9%) koopwoningen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €294.425. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Cadzand. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Cadzand?

Een woonhuis in Sluis gebruikt gemiddeld 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2480 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (780 m3 aan gas en 1820 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1640 m3 gas en 3100 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Cadzand passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Cadzand?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 23.210 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.278 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 gezinnen zonder kinderen en 3.066 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,04 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Cadzand?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Cadzand bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4506, 4525.

Plaats een reactie