Woning kopen Spui

Jouw volgende woning kopen in Spui? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 27.080 huizen (68,2% koophuis, 29,6% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €252.263. Op Woningassistent.nl bekijk je het huidige woningaanbod in Spui, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €182.000, de gemiddelde verkoopprijs is €252.263.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsSpui
Postcode4539
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Spui april 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, liggingen additionele aspecten als energielabel & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Sluiskil, Hoek, Eede, Sint Kruis en Waterlandkerkje.

woning-te-koop-spui

Appartementen te koop Spui

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas + 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Spui

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas en 2290 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Spui is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh stroom & 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Spui

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2750 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 elektriciteit (kWh) en 1620 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Spui

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Spui Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Spui

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Spui en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Spui helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €2.600. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Spui.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spui. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Spui

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Spui en in de buurt. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Spui kopen?

In de gemeente Terneuzen vinden we circa 27.080 woonhuizen. Er zijn 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €182.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €252.263. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spui. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Spui?

Een huis in Terneuzen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2540 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2060 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1620 kuub gas en 3250 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Spui passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Spui?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 54.426 inwoners in 25.688 verschillende huishoudens. Hier wonen 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 gezinnen zonder kinderen en 7.665 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,09 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Spui?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Spui zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4539.

Plaats een reactie