Woning kopen Eede

Jouw ideale woning kopen in Eede? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de omgeving bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 14.152 woningen (65,9% koophuis, 27,9% huur). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €294.425. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Eede, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde woningprijs is €294.425.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsEede
Postcode4529
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Eede juni 2024

In deze lijst bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Kies op basis van bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Spui, Sluiskil, Sint Kruis, Waterlandkerkje en Aardenburg.

woning-te-koop-eede

Een appartement kopen in Eede

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en tevens 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Eede

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en doorgaans 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Eede is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2280 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Eede

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektra + 1220 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3100 elektra (kWh) + 1640 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Eede

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Eede Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Eede

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Eede en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Eede geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €2.500. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Eede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Eede

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Eede en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Eede kopen?

In deze gemeente Sluis zijn er 14.152 huizen. Je vindt hier circa 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 132 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €294.425. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eede. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Eede?

Een woonhuis in Sluis heeft een verbruik van gemiddeld 1270 kuub gas p/jaar en 2480 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1820 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1640 m3 per jaar aan gas en 3100 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Eede passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Eede?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 23.210 inwoners in 11.278 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 huishoudens zonder kinderen en 3.066 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,04 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Eede?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Eede realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4529.

Plaats een reactie