Woning kopen 1e Exloërmond

Wil je een woning kopen in 1e Exloërmond? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.224 woningen (73,8% koophuis, 26,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €305.783. Op deze pagina check je het huidige woningaanbod in 1e Exloërmond, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.783.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Plaats1e Exloërmond
Postcode9573
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod 1e Exloërmond februari 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, bouwjaar, woningtype, ligging, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Exloërveen, Musselkanaal, 2e Exloërmond, Veelerveen of Zandberg.

woning-te-koop-1e-exloermond

Appartement kopen in 1e Exloërmond

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 930 m3 gas & 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop 1e Exloërmond

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas en daarbij 2460 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in 1e Exloërmond is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2540 kWh stroom + 1380 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen 1e Exloërmond

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 2740 kWh elektra + 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in 1e Exloërmond

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in 1e Exloërmond Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in 1e Exloërmond

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in 1e Exloërmond en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in 1e Exloërmond geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €2.600. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in 1e Exloërmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in 1e Exloërmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in 1e Exloërmond

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in 1e Exloërmond en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in 1e Exloërmond kopen?

In en rondom de gemeente Borger-Odoorn bestaan er circa 11.224 woningen. We maken onderscheid tussen 10.414 (73,8%) koopwoningen en 810 (26,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 151 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €305.783. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in 1e Exloërmond. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in 1e Exloërmond?

Een huishouden in Borger-Odoorn gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1640 m3 aan gas en 3110 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (930 m3 gas en 1850 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1940 kuub aardgas en 3660 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in 1e Exloërmond passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in 1e Exloërmond?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 25.559 inwoners in 11.232 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 huishoudens zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in 1e Exloërmond?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning 1e Exloërmond laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9573.

Plaats een reactie