Woning kopen Exloërveen

Ga je een woning kopen in Exloërveen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek heb je voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 11.224 huizen (73,8% koop, 26,1% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €305.783. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Exloërveen, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €204.000, de doorsnee verkoopprijs is €305.783.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsExloërveen
Postcode9574
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Exloërveen februari 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als energielabel of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Musselkanaal, Mussel, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond of Veelerveen.

woning-te-koop-exloerveen

Appartementen te koop Exloërveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 930 m3 gas en +/- 1850 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Exloërveen

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas en +/- 2460 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Exloërveen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2540 kWh elektra & 1380 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Exloërveen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2740 kWh elektriciteit + 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Exloërveen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Exloërveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Exloërveen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Exloërveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Exloërveen geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €3.200. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Exloërveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Exloërveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Exloërveen

In februari 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Exloërveen en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Exloërveen kopen?

In deze gemeente Borger-Odoorn vind je ongeveer 11.224 woningen. Hierbij spreken we van 10.414 (73,8%) koopwoningen en 810 (26,1%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €305.783. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Exloërveen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Exloërveen?

Een woonhuis in Borger-Odoorn heeft een verbruik van gemiddeld 1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (930 kuub gas en 1850 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 3660 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Exloërveen passen duurzame oplossingen als dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Exloërveen?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 25.559 personen die we kunnen onderverdelen in 11.232 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 gezinnen zonder kinderen en 3.628 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Exloërveen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Exloërveen laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9574.

Plaats een reactie