Woning kopen Musselkanaal

Snel een woning kopen in Musselkanaal? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder kan je hier genieten van een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 15.208 woningen (59,5% koopwoning, 39,3% huurhuis). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €250.693. Op deze pagina ontdek je het actuele woningaanbod in Musselkanaal, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €250.693.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsMusselkanaal
Postcode9581
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)31.686
Aantal huishoudens14.594
Aantal huishoudens met kinderen4.528
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen15.208
Aantal koopwoningen11.906
Aantal huurwoningen3.302
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€250.693
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Musselkanaal mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als verwarming of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Mussel, Vledderveen, Exloërveen, 1e Exloërmond en 2e Exloërmond.

woning-te-koop-musselkanaal

Eigen appartement kopen in Musselkanaal

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 860 m3 gas en tevens 1750 kWh stroom.

Rijtjeshuis Musselkanaal

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1320 kuub gas en tevens 2510 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Musselkanaal is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2630 kWh elektriciteit & 1440 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Musselkanaal

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2940 kWh elektra en 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 – 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 stroom (kWh) en 1910 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Musselkanaal

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Musselkanaal Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. D.m.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Musselkanaal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Musselkanaal en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Musselkanaal helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €3.250. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Musselkanaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Musselkanaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Musselkanaal

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Musselkanaal en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Musselkanaal kopen?

In deze gemeente Stadskanaal registreren wij 15.208 woningen. We maken onderscheid tussen 11.906 (59,5%) koopwoningen en 3.302 (39,3%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €172.000 en de gem. marktprijs is €250.693. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Musselkanaal. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Musselkanaal?

Een woonobject in Stadskanaal kent een gem. verbruik van 1460 m3 aan gas en 2790 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 1750 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 m3 aan gas en 3560 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Musselkanaal passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Musselkanaal?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 31.686 mensen in 14.594 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.180 eenpersoonshuishoudens, 4.886 gezinnen zonder kinderen en 4.528 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,14 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Musselkanaal?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Musselkanaal laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.stadskanaal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9580, 9581.

Plaats een reactie