Woning kopen Stadskanaal

Van plan om een woning te kopen in Stadskanaal? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de nabije omgeving vind je meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast vind je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 15.208 huizen (59,5% koopwoning, 39,3% huurhuis). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €250.693. Op deze pagina tonen wij het recente woningaanbod in Stadskanaal, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde prijs van een woning is €250.693.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9501
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)31.686
Aantal huishoudens14.594
Aantal huishoudens met kinderen4.528
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen15.208
Aantal koopwoningen11.906
Aantal huurwoningen3.302
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€250.693
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Stadskanaal mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Westerwolde, Midden-Groningen, Tynaarlo, Aa en Hunze & Midden-Drenthe.

woning-te-koop-stadskanaal

Appartement kopen in Stadskanaal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en daarbij 1750 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Stadskanaal

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 – 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1320 kuub gas en tevens 2510 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Stadskanaal is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2630 kWh elektra & 1440 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Stadskanaal

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2940 kWh stroom & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 – 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Stadskanaal

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Stadskanaal Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Stadskanaal

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Stadskanaal en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Stadskanaal geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €2.750. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Stadskanaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stadskanaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Stadskanaal

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Stadskanaal en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Stadskanaal kopen?

In de buurt van de gemeente Stadskanaal zijn er 15.208 woonhuizen. Er zijn 11.906 (59,5%) koophuizen en 3.302 (39,3%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 119 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €250.693. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stadskanaal. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Stadskanaal?

Een woonobject in Stadskanaal heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 gas en 2790 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1750 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 gas en 3560 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Stadskanaal passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Stadskanaal?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 31.686 inwoners in 14.594 verschillende huishoudens. Het gaat om 5.180 eenpersoonshuishoudens, 4.886 families zonder kinderen en 4.528 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,14 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Stadskanaal?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Stadskanaal realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.stadskanaal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9500, 9501, 9502, 9503.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie