Woning kopen Stichtse Vecht

Alles weten over woning kopen in Stichtse Vecht? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de buurt zijn er verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 28.739 huizen (64,9% koopwoning, 34,7% huurhuizen). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €495.126. Op dit woningplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Stichtse Vecht, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is €495.126.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3601
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Stichtse Vecht maart 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie en rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in De Ronde Venen, Zeist, Utrecht, Woerden & Nieuwegein.

woning-te-koop-stichtse-vecht

Eigen appartement kopen in Stichtse Vecht

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas + 1950 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Stichtse Vecht

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas & 3060 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Stichtse Vecht is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3210 kWh elektra & 1390 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Stichtse Vecht

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 kWh stroom + 1680 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4170 stroom (kWh) + 1980 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Stichtse Vecht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Stichtse Vecht Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Stichtse Vecht

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Stichtse Vecht en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Stichtse Vecht geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €2.550. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in Stichtse Vecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stichtse Vecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Stichtse Vecht

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Stichtse Vecht en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Stichtse Vecht kopen?

In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht registreren wij 28.739 woonhuizen. Het gaat daarbij om 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €348.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €495.126. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stichtse Vecht. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Stichtse Vecht?

Een woning in Stichtse Vecht heeft een verbruik van gemiddeld 1210 kuub gas en 2970 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 aan gas en 1950 stroom (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 m3 gas en 4170 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Stichtse Vecht passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Stichtse Vecht?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 64.931 inwoners die we kunnen onderverdelen in 28.236 gezinnen. Het betreft 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 families zonder kinderen en 10.506 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Stichtse Vecht?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Stichtse Vecht realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3633.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie