Woning kopen Tienhoven

Jouw volgende woning kopen in Tienhoven? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In de nabije buurt zijn er veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 28.739 woningen (64,9% koopwoning, 34,7% huurhuis). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €495.126. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Tienhoven, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €348.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €495.126.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsTienhoven
Postcode3612
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Tienhoven mei 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Westbroek, Breukelen, Oud Zuilen, Maarssen of Harmelen.

woning-te-koop-tienhoven

Een appartement kopen in Tienhoven

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 – 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en tevens 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Tienhoven

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 3060 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Tienhoven is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3210 kWh elektra & 1390 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Tienhoven

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 en 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 kWh elektra + 1680 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4170 elektra (kWh) & 1980 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Tienhoven

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Tienhoven Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Tienhoven

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Tienhoven en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Tienhoven geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.950. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Tienhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tienhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Tienhoven

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Tienhoven en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Tienhoven kopen?

In deze gemeente Stichtse Vecht vind je ongeveer 28.739 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 120 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €348.000 en de gem. marktprijs is €495.126. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tienhoven. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Tienhoven?

Een huishouden in Stichtse Vecht gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 kuub gas p/jaar en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1950 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4170 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Tienhoven passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Tienhoven?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 64.931 personen in 28.236 huishoudens. Er wonen 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 families zonder kinderen en 10.506 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Tienhoven?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Tienhoven laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3612.

Plaats een reactie