Woning kopen Hoek

Alles weten over woning kopen in Hoek? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 27.080 huizen (68,2% koophuis, 29,6% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €252.263. Op dit huizenplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Hoek, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €182.000, de gemiddelde transactieprijs is €252.263.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsHoek
Postcode4542
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Hoek april 2024

In onderstaande weergave vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen extra details als energielabel & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zaamslag, Sas van Gent, Sluiskil, Spui of Eede.

woning-te-koop-hoek

Appartementen te koop Hoek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en +/- 2060 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hoek

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas en tevens 2290 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hoek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hoek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 en 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2750 kWh elektra en 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 stroom (kWh) & 1620 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Hoek

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hoek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Hoek

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Hoek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hoek geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €3.100. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Hoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hoek

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hoek en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Hoek kopen?

In de hele gemeente Terneuzen zijn er 27.080 woningen. De verdeling is als volgt: 22.020 (68,2%) koophuizen en 5.060 (29,6%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €182.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €252.263. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hoek?

Een woonobject in Terneuzen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 m3 gas voor verwarming en warm water en 2540 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 kuub gas en 2060 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1620 kuub aardgas en 3250 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Hoek passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Hoek?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 54.426 personen in 25.688 gezinnen. Wat meer specifiek: 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 families zonder kinderen en 7.665 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,09 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hoek?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hoek plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.terneuzen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4542.

Plaats een reactie