Woning kopen Sas van Gent

Ga je een woning kopen in Sas van Gent? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 27.080 woningen (68,2% koophuis, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €252.263. Op deze informatieve website tonen wij het actuele woningaanbod in Sas van Gent, gegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €182.000, de gemiddelde woningprijs is €252.263.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsSas van Gent
Postcode4551
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Sas van Gent juni 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op woningtype, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als energieprestaties & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Philippine, Westdorpe, Zaamslag, Hoek & Sluiskil.

woning-te-koop-sas-van-gent

Studio of appartement kopen in Sas van Gent

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en +/- 2060 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Sas van Gent

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas en tevens 2290 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sas van Gent is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2420 kWh elektra en 1250 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Sas van Gent

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2750 kWh elektra & 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 elektra (kWh) en 1620 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Sas van Gent

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sas van Gent Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Sas van Gent

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Sas van Gent en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Sas van Gent helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €2.550. In de volgende weergave check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sas van Gent.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sas van Gent. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Sas van Gent

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sas van Gent en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Sas van Gent kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Terneuzen vind je ongeveer 27.080 woningen. De verdeling is als volgt: 22.020 (68,2%) koophuizen en 5.060 (29,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 120 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €182.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €252.263. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sas van Gent. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Sas van Gent?

Een woonhuis in Terneuzen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1200 kuub aardgas en 2540 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (750 kuub gas p/jaar en 2060 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1620 m3 per jaar aan gas en 3250 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Sas van Gent passen duurzame oplossingen als dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Sas van Gent?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 54.426 mensen in 25.688 huishoudens. Wat meer specifiek: 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 huishoudens zonder kinderen en 7.665 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,09 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Sas van Gent?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sas van Gent laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4550, 4551.

Plaats een reactie