Woning kopen Zaamslag

Van plan om een woning te kopen in Zaamslag? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In de regio vind je allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 27.080 woningen (68,2% koophuis, 29,6% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €252.263. Op dit woningplatform blader je door het woningaanbod in Zaamslag, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €182.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €252.263.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsZaamslag
Postcode4543
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Zaamslag juni 2024

Met onze woningzoeker ontdek je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen extra details als isolatie & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Sas van Gent, Philippine, Hoek, Sluiskil of Spui.

woning-te-koop-zaamslag

Aanbod appartement kopen in Zaamslag

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en doorgaans 2060 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Zaamslag

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en daarbij 2290 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zaamslag is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Zaamslag

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2750 kWh stroom & 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3250 elektra (kWh) + 1620 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Zaamslag

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zaamslag Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Zaamslag

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Zaamslag en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zaamslag geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.500. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Zaamslag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zaamslag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Zaamslag

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zaamslag en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Zaamslag kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Terneuzen zijn er ruim 27.080 woonobjecten. Dit zijn 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €182.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €252.263. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zaamslag. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zaamslag?

Een huishouden in Terneuzen kent een gem. verbruik van 1200 m3 per jaar aan gas en 2540 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 aan gas en 2060 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1620 m3 aan gas en 3250 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Zaamslag passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Zaamslag?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 54.426 mensen in 25.688 verschillende huishoudens. Het betreft 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 huishoudens zonder kinderen en 7.665 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,09 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zaamslag?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zaamslag bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4543.

Plaats een reactie