Woning kopen Terneuzen

Ga je een woning kopen in Terneuzen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In de regio zijn er meerdere voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij vind je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 27.080 huizen (68,2% koop, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €252.263. Op Woningassistent.nl ontdek je het recente woningaanbod in Terneuzen, adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €182.000, de gemiddelde verkoopprijs is €252.263.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, winkels, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4531
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Terneuzen juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen additionele aspecten als woninglabel of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Hulst, Bergen op Zoom, Sluis, Noord-Beveland en Goes.

woning-te-koop-terneuzen

Een appartement kopen in Terneuzen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas & 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Terneuzen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en doorgaans 2290 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Terneuzen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh elektra en 1250 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Terneuzen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2750 kWh elektra en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 – 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 elektriciteit (kWh) en 1620 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Terneuzen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Terneuzen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Terneuzen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Terneuzen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Terneuzen helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €3.250. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Terneuzen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terneuzen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Terneuzen

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Terneuzen en in de buurt. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Terneuzen kopen?

In de gemeente Terneuzen bestaan er circa 27.080 woonobjecten. Het gaat om 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €182.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €252.263. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Terneuzen. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Terneuzen?

Een huishouden in Terneuzen gebruikt gemiddeld 1200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2540 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (750 m3 aan gas en 2060 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1620 kuub gas p/jaar en 3250 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Terneuzen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Terneuzen?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 54.426 personen in 25.688 huishoudens. Er wonen 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 huishoudens zonder kinderen en 7.665 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,09 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Terneuzen?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Terneuzen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4530, 4531, 4532, 4533, 4535, 4536, 4537, 4538.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie