Woning kopen Sluiskil

Wil je een woning kopen in Sluiskil? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de omgeving bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 27.080 woningen (68,2% koophuis, 29,6% huurhuizen). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €252.263. Op dit woningportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Sluiskil, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €182.000, de gemiddelde woningprijs is €252.263.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsSluiskil
Postcode4541
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Sluiskil april 2024

In het overzicht hieronder tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Hoek, Zaamslag, Spui, Eede of Sint Kruis.

woning-te-koop-sluiskil

Studio of appartement kopen in Sluiskil

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas + 2060 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Sluiskil

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas en daarbij 2290 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Sluiskil is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Sluiskil

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2750 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 elektra (kWh) en 1620 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Sluiskil

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sluiskil Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Sluiskil

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Sluiskil en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Sluiskil geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 & €2.850. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Sluiskil.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sluiskil. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Sluiskil

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sluiskil en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sluiskil kopen?

In en rondom de gemeente Terneuzen registreren wij 27.080 woonhuizen. Dit zijn 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €182.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €252.263. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sluiskil. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Sluiskil?

Een woonobject in Terneuzen verbruikt qua energie gem. zo’n 1200 m3 per jaar aan gas en 2540 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 kuub aardgas en 2060 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1620 m3 aan gas en 3250 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Sluiskil passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Sluiskil?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 54.426 mensen in 25.688 gezinnen. Dat betreffen 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 huishoudens zonder kinderen en 7.665 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,09 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sluiskil?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Sluiskil bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4540, 4541.

Plaats een reactie