Woning kopen Axel

Alles weten over woning kopen in Axel? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de omgeving zijn er voldoende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 27.080 woningen (68,2% koopwoning, 29,6% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €252.263. Op dit woningportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Axel, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €182.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €252.263.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsAxel
Postcode4571
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Axel april 2024

Met onze woningzoeker check je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Selecteer op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals CV-ketel of parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Zuiddorpe, Overslag, Graauw, Nieuw Namen en Clinge.

woning-te-koop-axel

Een appartement kopen in Axel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 750 m3 gas & 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Axel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en gem. 2290 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Axel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Axel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2750 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3250 elektriciteit (kWh) en 1620 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Axel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Axel zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Axel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je adressen van taxateurs en makelaars in Axel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Axel helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.500. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Axel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Axel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Axel

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Axel en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Axel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Terneuzen zijn er ruim 27.080 woonobjecten. Dit zijn 22.020 (68,2%) koophuizen en 5.060 (29,6%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €182.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €252.263. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Axel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Axel?

Een huishouden in Terneuzen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1200 m3 per jaar aan gas en 2540 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (750 m3 per jaar aan gas en 2060 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1620 kuub aardgas en 3250 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Axel passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Axel?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 54.426 personen in 25.688 huishoudens. Het gaat om 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 gezinnen zonder kinderen en 7.665 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,09 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of social media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Axel?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Axel plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4570, 4571, 4581.

Plaats een reactie