Woning kopen Philippine

Van plan om een woning te kopen in Philippine? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving zijn er veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 27.080 woningen (68,2% koop, 29,6% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €252.263. Op deze website tonen wij het woningaanbod in Philippine, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €182.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €252.263.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsPhilippine
Postcode4553
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Philippine juni 2024

Onderstaand bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Westdorpe, Sint Jansteen, Sas van Gent, Zaamslag & Hoek.

woning-te-koop-philippine

Aanbod appartement kopen in Philippine

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en daarbij 2060 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Philippine

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1090 kuub gas en 2290 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Philippine is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Philippine

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 en 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2750 kWh stroom + 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 stroom (kWh) en 1620 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Philippine

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Philippine zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Philippine

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Philippine en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Philippine geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.050. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Philippine.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Philippine. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Philippine

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Philippine en in de buurt. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Philippine kopen?

In deze gemeente Terneuzen zijn er ruim 27.080 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €182.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €252.263. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Philippine. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Philippine?

Een woonobject in Terneuzen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 kuub aardgas en 2540 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 per jaar aan gas en 2060 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1620 m3 gas voor verwarming en warm water en 3250 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Philippine passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Philippine?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 54.426 inwoners die we kunnen onderverdelen in 25.688 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 huishoudens zonder kinderen en 7.665 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,09 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Philippine?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Philippine realiseren. Informeer bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4553.

Plaats een reactie