Woning kopen Westdorpe

Wil je een woning kopen in Westdorpe? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de buurt zijn er verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien tref je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 27.080 huizen (68,2% koophuis, 29,6% huurhuizen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €252.263. Op Woningassistent.nl check je het actuele woningaanbod in Westdorpe, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €182.000, de gemiddelde transactieprijs is €252.263.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, scholen, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsWestdorpe
Postcode4554
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Westdorpe juni 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als verwarming of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Sint Jansteen, Kapellebrug, Philippine, Sas van Gent of Zaamslag.

woning-te-koop-westdorpe

Studio of appartement kopen in Westdorpe

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en doorgaans 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Westdorpe

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en +/- 2290 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Westdorpe is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh elektra en 1250 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Westdorpe

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2750 kWh elektra en 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 stroom (kWh) en 1620 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Westdorpe

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Westdorpe Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Westdorpe

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Westdorpe en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Westdorpe geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €2.750. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Westdorpe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westdorpe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Westdorpe

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Westdorpe en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Westdorpe kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Terneuzen vind je ongeveer 27.080 woonobjecten. Er zijn 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €182.000 en de gem. verkoopprijs is €252.263. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westdorpe. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Westdorpe?

Een woonobject in Terneuzen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2540 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 kuub gas p/jaar en 2060 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1620 m3 gas en 3250 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Westdorpe passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Westdorpe?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 54.426 mensen in 25.688 huishoudens. Dit zijn 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 gezinnen zonder kinderen en 7.665 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,09 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Westdorpe?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Westdorpe laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4554.

Plaats een reactie