Woning kopen Uitgeest

Jouw volgende woning kopen in Uitgeest? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 5.728 huizen (72,1% koopwoning, 27,7% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €413.903. Op deze informatieve website blader je door het laatste woningaanbod in Uitgeest, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €313.000, de gemiddelde verkoopprijs is €413.903.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
Netnummer0251 (+31251)
Inwoners (gemeente)13.666
Aantal huishoudens5.701
Aantal huishoudens met kinderen2.330
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen5.728
Aantal koopwoningen4.540
Aantal huurwoningen1.188
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€313.000
Gemiddelde verkoopprijs€413.903
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Uitgeest mei 2024

In deze lijst tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid & en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Bergen Noord-Holland of Heiloo.

woning-te-koop-uitgeest

Een appartement kopen in Uitgeest

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 710 m3 gas en tevens 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Uitgeest

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 en 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 2900 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Uitgeest is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2820 kWh elektra + 1310 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Uitgeest

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3770 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Uitgeest

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Uitgeest Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Uitgeest

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Uitgeest en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Uitgeest helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €2.550. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Uitgeest.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uitgeest. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Uitgeest

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Uitgeest en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Uitgeest kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Uitgeest vind je ongeveer 5.728 woningen. Het gaat daarbij om 4.540 (72,1%) koophuizen en 1.188 (27,7%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 122 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €313.000 en de gem. marktprijs is €413.903. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Uitgeest. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Uitgeest?

Een huis in Uitgeest gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2790 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 kuub gas p/jaar en 1770 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1830 kuub gas en 3770 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Uitgeest passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Uitgeest?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 13.666 mensen in 5.701 gezinnen. Dit zijn 1.597 eenpersoonshuishoudens, 1.774 gezinnen zonder kinderen en 2.330 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,39 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Uitgeest?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Uitgeest plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.uitgeest.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1910, 1911.

Plaats een reactie