Woning kopen Heemskerk

Alles weten over woning kopen in Heemskerk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 17.607 woningen (59,7% koop, 40,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €404.142. Op deze website bieden wij het huidige woningaanbod in Heemskerk, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €283.000, de gemiddelde huizenprijs is €404.142.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode1964
Netnummer0251 (+31251)
Inwoners (gemeente)39.182
Aantal huishoudens17.342
Aantal huishoudens met kinderen6.158
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen17.607
Aantal koopwoningen11.736
Aantal huurwoningen5.871
Gemiddelde woonoppervlakte106 m2
Gemiddelde WOZ€283.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.142
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Heemskerk mei 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Velsen, Haarlem, Beverwijk, Uitgeest & Castricum.

woning-te-koop-heemskerk

Appartement kopen in Heemskerk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 800 m3 gas & 1900 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Heemskerk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas + 2780 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Heemskerk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2900 kWh elektra & 1250 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heemskerk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3440 kWh elektra + 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3980 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Heemskerk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Heemskerk zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Heemskerk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Heemskerk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Heemskerk geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.950. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Heemskerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heemskerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Heemskerk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Heemskerk en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Heemskerk kopen?

In de gemeente Heemskerk bestaan er circa 17.607 woonobjecten. Hierbij spreken we van 11.736 (59,7%) koophuizen en 5.871 (40,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 106 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €283.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €404.142. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heemskerk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Heemskerk?

Een huishouden in Heemskerk gebruikt gemiddeld 1080 m3 per jaar aan gas en 2620 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1900 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1890 m3 gas en 3980 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Heemskerk passen duurzame oplossingen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Heemskerk?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 39.182 personen in 17.342 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.777 eenpersoonshuishoudens, 5.407 gezinnen zonder kinderen en 6.158 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heemskerk?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heemskerk bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heemskerk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969.

Plaats een reactie