Woning kopen Beverwijk

Jouw aanstaande woning kopen in Beverwijk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot verschillende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 19.511 huizen (55% koopwoning, 44,9% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €335.751. Op dit woningportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Beverwijk, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €240.000, de gemiddelde prijs van een woning is €335.751.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1948
Netnummer0251 (+31251)
Inwoners (gemeente)41.626
Aantal huishoudens19.072
Aantal huishoudens met kinderen6.687
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen19.511
Aantal koopwoningen10.783
Aantal huurwoningen8.728
Gemiddelde woonoppervlakte99 m2
Gemiddelde WOZ€240.000
Gemiddelde verkoopprijs€335.751
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik2570 kWh

Woningaanbod Beverwijk april 2024

In ons overzicht ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen extra details als energieprestaties & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Heemskerk, Velsen, Uitgeest, Castricum of Bergen Noord-Holland.

woning-te-koop-beverwijk

Studio of appartement kopen in Beverwijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas + 1920 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Beverwijk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas & 2890 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Beverwijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 3040 kWh elektra + 1330 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Beverwijk

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3340 kWh stroom en 1550 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4010 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Beverwijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Beverwijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Beverwijk

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Beverwijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Beverwijk geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €2.550. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Beverwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beverwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Beverwijk

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Beverwijk en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Beverwijk kopen?

In de buurt van de gemeente Beverwijk zijn er 19.511 woningen. Er zijn 10.783 (55%) koopwoningen en 8.728 (44,9%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 99 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €240.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €335.751. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beverwijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beverwijk?

Een woonhuis in Beverwijk verbruikt gemiddeld 1060 m3 aan gas en 2570 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (790 kuub aardgas en 1920 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2000 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4010 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Beverwijk passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Beverwijk?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 41.626 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.072 verschillende huishoudens. Er wonen 7.287 eenpersoonshuishoudens, 5.098 huishoudens zonder kinderen en 6.687 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Beverwijk?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Beverwijk bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.beverwijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie