Woning kopen Veere

Alles weten over woning kopen in Veere? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 10.997 huizen (78,4% koophuis, 20,1% huur). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €373.049. Op deze informatieve website check je het actuele woningaanbod in Veere, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €297.000, de gemiddelde verkoopprijs is €373.049.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Veere mei 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieprestaties en parkeeropties. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Vlissingen, Reimerswaal, Middelburg, Schouwen-Duiveland & Altena.

woning-te-koop-veere

Appartementen te koop Veere

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 910 m3 gas en daarbij 2120 kWh stroom.

Rijtjeshuis Veere

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en gem. 2230 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Veere is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2380 kWh elektriciteit + 1180 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Veere

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2560 kWh elektriciteit en 1210 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 stroom (kWh) & 1640 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Veere

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Veere Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Veere

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Veere en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Veere geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €3.000. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Veere.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veere. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Veere

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Veere en omliggende plekken. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Veere kopen?

In deze gemeente Veere bestaan er circa 10.997 woonhuizen. Het gaat daarbij om 9.587 (78,4%) koopwoningen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €297.000 en de gem. verkoopprijs is €373.049. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Veere. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Veere?

Een woning in Veere verbruikt gemiddeld 1300 kuub aardgas en 2670 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2120 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3250 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Veere passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Veere?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 21.880 mensen in 9.450 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 huishoudens zonder kinderen en 3.003 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Veere?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Veere bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.veere.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4350, 4351.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie