Woning kopen Koudekerke

Snel een woning kopen in Koudekerke? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.997 woningen (78,4% koop, 20,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €373.049. Op dit huizenportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Koudekerke, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €297.000, de gemiddelde huizenprijs is €373.049.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, restaurants, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsKoudekerke
Postcode4370
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Koudekerke mei 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtypeen extra details als isolatie of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Biggekerke, Zoutelande, Meliskerke, Grijpskerke of Aagtekerke.

woning-te-koop-koudekerke

Aanbod appartement kopen in Koudekerke

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas + 2120 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Koudekerke

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas & 2230 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Koudekerke is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2380 kWh elektra & 1180 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Koudekerke

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 2560 kWh elektra + 1210 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 elektra (kWh) + 1640 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Koudekerke

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Koudekerke Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Koudekerke

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Koudekerke en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Koudekerke geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €2.850. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Koudekerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koudekerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Koudekerke

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Koudekerke en daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Koudekerke kopen?

In en rondom de gemeente Veere vind je ongeveer 10.997 woningen. Het gaat daarbij om 9.587 (78,4%) koophuizen en 1.410 (20,1%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €297.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.049. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koudekerke. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Koudekerke?

Een woonhuis in Veere heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (910 kuub aardgas en 2120 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1640 m3 aan gas en 3250 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Koudekerke passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Koudekerke?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 21.880 personen in 9.450 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 families zonder kinderen en 3.003 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Koudekerke?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Koudekerke realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.veere.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 4361, 4370, 4371.

Plaats een reactie