Woning kopen Biggekerke

Jouw ideale woning kopen in Biggekerke? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt bestaan er meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 10.997 woningen (78,4% koopwoning, 20,1% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €373.049. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Biggekerke, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €297.000, de gemiddelde verkoopprijs is €373.049.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsBiggekerke
Postcode4373
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Biggekerke juni 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen extra details als woninglabel en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Zoutelande, Oost-Souburg, Koudekerke, Meliskerke & Grijpskerke.

woning-te-koop-biggekerke

Appartementen te koop Biggekerke

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 910 m3 gas en daarbij 2120 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Biggekerke

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas & 2230 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Biggekerke is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2380 kWh elektriciteit & 1180 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Biggekerke

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 en 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2560 kWh stroom + 1210 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 stroom (kWh) en 1640 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Biggekerke

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Biggekerke Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Biggekerke

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Biggekerke en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Biggekerke geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 – €3.150. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Biggekerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Biggekerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Biggekerke

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Biggekerke en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Biggekerke kopen?

In deze gemeente Veere vinden we circa 10.997 woningen. Hierbij spreken we van 9.587 (78,4%) koopwoningen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €297.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €373.049. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Biggekerke. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Biggekerke?

Een woonobject in Veere verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 m3 aan gas en 2670 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 kuub gas en 2120 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3250 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Biggekerke passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Biggekerke?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 21.880 personen in 9.450 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 huishoudens zonder kinderen en 3.003 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Biggekerke?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Biggekerke bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.veere.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4373.

Plaats een reactie