Woning kopen Meliskerke

Plannen om een woning te kopen in Meliskerke? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving bestaan er allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij tref je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 10.997 woningen (78,4% koopwoning, 20,1% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €373.049. Op deze informatieve website blader je door het nieuwe woningaanbod in Meliskerke, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €297.000, de gemiddelde verkoopprijs is €373.049.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsMeliskerke
Postcode4365
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Meliskerke mei 2024

Onderstaand ontdek je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Koudekerke, Biggekerke, Grijpskerke, Aagtekerke of Westkapelle.

woning-te-koop-meliskerke

Een appartement kopen in Meliskerke

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en doorgaans 2120 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Meliskerke

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en doorgaans 2230 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Meliskerke is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2380 kWh stroom & 1180 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Meliskerke

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2560 kWh stroom en 1210 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 elektriciteit (kWh) en 1640 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Meliskerke

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Meliskerke Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Meliskerke

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Meliskerke en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Meliskerke geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €3.150. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Meliskerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meliskerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Meliskerke

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Meliskerke en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Meliskerke kopen?

In de hele gemeente Veere zijn er 10.997 woonhuizen. Het gaat daarbij om 9.587 (78,4%) koophuizen en 1.410 (20,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €297.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €373.049. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meliskerke. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Meliskerke?

Een huishouden in Veere kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas en 2670 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (910 kuub gas p/jaar en 2120 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1640 m3 per jaar aan gas en 3250 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Meliskerke passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Meliskerke?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 21.880 inwoners in 9.450 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 families zonder kinderen en 3.003 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Meliskerke?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Meliskerke plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.veere.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4365.

Plaats een reactie