Woning kopen Grijpskerke

Plannen om een woning te kopen in Grijpskerke? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In de regio vind je veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 10.997 woningen (78,4% koop, 20,1% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €373.049. Op deze informatieve website vind je het laatste woningaanbod in Grijpskerke, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €297.000, de gemiddelde huizenprijs is €373.049.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsGrijpskerke
Postcode4364
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Grijpskerke mei 2024

In onderstaande weergave tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als verwarming en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Meliskerke, Koudekerke, Aagtekerke, Westkapelle of Domburg.

woning-te-koop-grijpskerke

Een appartement kopen in Grijpskerke

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en gem. 2120 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Grijpskerke

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en 2230 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Grijpskerke is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2380 kWh stroom + 1180 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Grijpskerke

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 2560 kWh elektriciteit + 1210 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 elektra (kWh) & 1640 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Grijpskerke

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Grijpskerke Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Grijpskerke

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Grijpskerke en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Grijpskerke helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €3.150. In het schema hier bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Grijpskerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grijpskerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Grijpskerke

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Grijpskerke en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Grijpskerke kopen?

In de hele gemeente Veere registreren wij 10.997 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 9.587 (78,4%) koopwoningen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €297.000 en de gem. marktprijs is €373.049. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grijpskerke. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Grijpskerke?

Een woning in Veere kent een gem. verbruik van 1300 kuub aardgas en 2670 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 kuub gas p/jaar en 2120 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1640 m3 aan gas en 3250 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Grijpskerke passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Grijpskerke?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 21.880 inwoners in 9.450 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 huishoudens zonder kinderen en 3.003 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,28 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Grijpskerke?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Grijpskerke laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.veere.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4334, 4364.

Plaats een reactie