Woning kopen Zoutelande

Snel een woning kopen in Zoutelande? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 10.997 huizen (78,4% koophuis, 20,1% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €373.049. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Zoutelande, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €297.000, de gemiddelde huizenprijs is €373.049.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsZoutelande
Postcode4374
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Zoutelande juli 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Kies op basis van ligging, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Oost-Souburg, Ritthem, Biggekerke, Koudekerke of Meliskerke.

woning-te-koop-zoutelande

Eigen appartement kopen in Zoutelande

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 910 m3 gas en daarbij 2120 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Zoutelande

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en 2230 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Zoutelande is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2380 kWh stroom en 1180 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zoutelande

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh elektra en 1210 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 elektra (kWh) + 1640 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Zoutelande

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Zoutelande Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Zoutelande

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Zoutelande en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Zoutelande helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €2.550. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Zoutelande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zoutelande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Zoutelande

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zoutelande en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zoutelande kopen?

In de buurt van de gemeente Veere vinden we circa 10.997 woningen. Het gaat daarbij om 9.587 (78,4%) koophuizen en 1.410 (20,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €297.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €373.049. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zoutelande. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zoutelande?

Een huis in Veere kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas en 2670 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2120 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1640 m3 gas en 3250 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zoutelande passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Zoutelande?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 21.880 personen in 9.450 gezinnen. Er wonen 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 gezinnen zonder kinderen en 3.003 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zoutelande?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Zoutelande laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.veere.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4373, 4374.

Plaats een reactie