Woning kopen Aagtekerke

Ga je een woning kopen in Aagtekerke? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. Op korte afstand zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 10.997 woningen (78,4% koop, 20,1% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €373.049. Op dit woningplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Aagtekerke, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €297.000, de gemiddelde transactieprijs is €373.049.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsAagtekerke
Postcode4363
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Aagtekerke mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Grijpskerke, Meliskerke, Westkapelle, Domburg en Oostkapelle.

woning-te-koop-aagtekerke

Appartementen te koop Aagtekerke

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas + 2120 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Aagtekerke

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en gem. 2230 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Aagtekerke is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 – 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2380 kWh elektriciteit & 1180 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Aagtekerke

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 en 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2560 kWh stroom en 1210 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 elektriciteit (kWh) & 1640 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Aagtekerke

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Aagtekerke Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Aagtekerke

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Aagtekerke en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Aagtekerke geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.750. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Aagtekerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aagtekerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Aagtekerke

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Aagtekerke en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Aagtekerke kopen?

In en rondom de gemeente Veere zijn er 10.997 woningen. We maken onderscheid tussen 9.587 (78,4%) koophuizen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €297.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €373.049. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aagtekerke. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Aagtekerke?

Een woning in Veere gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2670 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 aan gas en 2120 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1640 m3 aan gas en 3250 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Aagtekerke passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Aagtekerke?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 21.880 personen in 9.450 verschillende gezinnen. Het betreft 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 gezinnen zonder kinderen en 3.003 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Aagtekerke?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Aagtekerke bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.veere.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4363.

Plaats een reactie