Woning kopen Domburg

Ga je een woning kopen in Domburg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 10.997 huizen (78,4% koopwoning, 20,1% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €373.049. Op deze informatieve website check je het huidige woningaanbod in Domburg, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €297.000, de doorsnee verkoopprijs is €373.049.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsDomburg
Postcode4357
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Domburg mei 2024

Met onze huizenzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Westkapelle, Aagtekerke, Oostkapelle, Vrouwenpolder of Serooskerke.

woning-te-koop-domburg

Een appartement kopen in Domburg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas en doorgaans 2120 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Domburg

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en 2230 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Domburg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 en 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2380 kWh elektra & 1180 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Domburg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2560 kWh elektra & 1210 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 elektra (kWh) en 1640 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Domburg

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Domburg Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Domburg

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Domburg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Domburg geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.500. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Domburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Domburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Domburg

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Domburg en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Domburg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Veere zijn er 10.997 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 9.587 (78,4%) koopwoningen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €297.000 en de gem. marktprijs is €373.049. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Domburg. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Domburg?

Een woonhuis in Veere gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 aan gas en 2670 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2120 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1640 kuub gas p/jaar en 3250 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Domburg passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Domburg?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 21.880 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.450 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 huishoudens zonder kinderen en 3.003 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Domburg?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Domburg zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.veere.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4357.

Plaats een reactie