Woning kopen Hagestein

Een woning kopen in Hagestein? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In de buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Tevens is er vlakbij een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 24.196 woningen (62,3% koopwoning, 37,5% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €385.814. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Hagestein, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde transactieprijs is €385.814.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsHagestein
Postcode4124
Netnummer0347 (+31347)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Hagestein mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Hoef en Haag, Hei- en Boeicop, Zijderveld, Everdingen en Ravenswaaij.

woning-te-koop-hagestein

Aanbod appartement kopen in Hagestein

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas en 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Hagestein

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas + 2760 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Hagestein is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hagestein

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh stroom en 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Hagestein

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hagestein Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hagestein

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hagestein en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hagestein helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 & €2.700. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Hagestein.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hagestein. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hagestein

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Hagestein en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Hagestein kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Vijfheerenlanden vinden we circa 24.196 woningen. Dit zijn 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €385.814. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hagestein. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hagestein?

Een huis in Vijfheerenlanden gebruikt gemiddeld 1180 m3 gas en 2860 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 per jaar aan gas en 1980 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 m3 gas en 4010 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Hagestein passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hagestein?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 56.811 personen die we kunnen onderverdelen in 23.339 verschillende gezinnen. Er wonen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 9.134 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,4 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hagestein?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hagestein plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4124.

Plaats een reactie