Woning kopen Ravenswaaij

Jouw aanstaande woning kopen in Ravenswaaij? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 10.933 woningen (74,6% koop, 25,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €429.241. Op dit woningportaal vind je het woningaanbod in Ravenswaaij, adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €322.000, de gemiddelde verkoopprijs is €429.241.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsRavenswaaij
Postcode4119
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Ravenswaaij mei 2024

Onderstaand maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Selecteer op vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Everdingen, Zijderveld, Erichem, Asch & Beusichem.

woning-te-koop-ravenswaaij

Studio of appartement kopen in Ravenswaaij

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 960 m3 gas + 2500 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ravenswaaij

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas + 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Ravenswaaij is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3040 kWh elektra + 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Ravenswaaij

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 & 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3500 kWh stroom & 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4420 stroom (kWh) & 1990 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Ravenswaaij

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ravenswaaij Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ravenswaaij

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je adressen van taxateurs en makelaars in Ravenswaaij en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Ravenswaaij geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €3.050. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ravenswaaij.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ravenswaaij. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Ravenswaaij

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ravenswaaij en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ravenswaaij kopen?

In deze gemeente Buren vind je ongeveer 10.933 woonhuizen. Dit zijn 10.100 (74,6%) koophuizen en 833 (25,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 157 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €322.000 en de gem. marktprijs is €429.241. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ravenswaaij. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ravenswaaij?

Een woning in Buren heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3560 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (960 kuub gas en 2500 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 per jaar aan gas en 4420 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Ravenswaaij passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Ravenswaaij?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 26.749 personen in 11.053 verschillende gezinnen. Het betreft 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ravenswaaij?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ravenswaaij bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.buren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4119.

Plaats een reactie