Woning kopen Zijderveld

Jouw volgende woning kopen in Zijderveld? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Utrecht. In de nabije buurt heb je voldoende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 24.196 huizen (62,3% koop, 37,5% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €385.814. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Zijderveld, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde huizenprijs is €385.814.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsZijderveld
Postcode4122
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Zijderveld mei 2024

Bijgaand check je het actuele woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Hagestein, Hoef en Haag, Everdingen, Ravenswaaij of Erichem.

woning-te-koop-zijderveld

Aanbod appartement kopen in Zijderveld

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 – 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en +/- 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Zijderveld

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en gem. 2760 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zijderveld is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2840 kWh elektra + 1200 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Zijderveld

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh elektra en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Zijderveld

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Zijderveld Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zijderveld

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Zijderveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Zijderveld geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 & €3.050. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Zijderveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zijderveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Zijderveld

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zijderveld en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zijderveld kopen?

In de gemeente Vijfheerenlanden vind je ongeveer 24.196 woonhuizen. Er zijn 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €256.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €385.814. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zijderveld. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zijderveld?

Een woning in Vijfheerenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1870 m3 aan gas en 4010 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Zijderveld passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Zijderveld?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 56.811 inwoners die we kunnen onderverdelen in 23.339 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 9.134 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,4 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Zijderveld?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zijderveld plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4122.

Plaats een reactie