Woning kopen Everdingen

Ga je een woning kopen in Everdingen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. Op korte afstand zijn er verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 24.196 woningen (62,3% koophuis, 37,5% huur). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €385.814. Op dit woningplatform vind je het huidige woningaanbod in Everdingen, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €385.814.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsEverdingen
Postcode4121
Netnummer0347 (+31347)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Everdingen juni 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Zijderveld, Hagestein, Ravenswaaij, Erichem of Asch.

woning-te-koop-everdingen

Een appartement kopen in Everdingen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas + 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Everdingen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en doorgaans 2760 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Everdingen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2840 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Everdingen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 en 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4010 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Everdingen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Everdingen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Everdingen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Everdingen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Everdingen helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €3.250. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Everdingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Everdingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Everdingen

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Everdingen en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Everdingen kopen?

In deze gemeente Vijfheerenlanden vind je ongeveer 24.196 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 19.144 (62,3%) koopwoningen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000 en de gem. verkoopprijs is €385.814. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Everdingen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Everdingen?

Een woonobject in Vijfheerenlanden heeft een verbruik van gemiddeld 1180 m3 gas en 2860 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1870 kuub gas p/jaar en 4010 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Everdingen passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Everdingen?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 56.811 mensen in 23.339 verschillende gezinnen. Er wonen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 9.134 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,4 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Everdingen?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Everdingen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4121.

Plaats een reactie