Woning kopen Hoef en Haag

Alles weten over woning kopen in Hoef en Haag? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving heb je verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 24.196 woningen (62,3% koop, 37,5% huur). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €385.814. Op dit woningportaal check je het laatste woningaanbod in Hoef en Haag, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde transactieprijs is €385.814.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsHoef en Haag
Postcode4125
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Hoef en Haag mei 2024

Onderstaand tref je het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Hei- en Boeicop, Vianen, Hagestein, Zijderveld & Everdingen.

woning-te-koop-hoef-en-haag

Appartementen te koop Hoef en Haag

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en tevens 1980 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Hoef en Haag

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 108 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas & 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Hoef en Haag is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2840 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hoef en Haag

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4010 stroom (kWh) + 1870 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Hoef en Haag

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Hoef en Haag zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hoef en Haag

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hoef en Haag en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Hoef en Haag geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.650. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hoef en Haag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoef en Haag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hoef en Haag

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoef en Haag en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Hoef en Haag kopen?

In de gemeente Vijfheerenlanden zijn er 24.196 huizen. Er zijn 19.144 (62,3%) koopwoningen en 5.052 (37,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €256.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €385.814. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoef en Haag. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hoef en Haag?

Een woonobject in Vijfheerenlanden verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas p/jaar en 2860 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (760 kuub aardgas en 1980 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4010 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Hoef en Haag passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Hoef en Haag?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 56.811 inwoners in 23.339 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 9.134 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hoef en Haag?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoef en Haag laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4125.

Plaats een reactie