Woning kopen Waddinxveen

Snel een woning kopen in Waddinxveen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.796 woningen (63,1% koop, 36,8% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €358.529. Op dit woningportaal tonen wij het woningaanbod in Waddinxveen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de basis verkoopprijs is €358.529.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2741
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)29.291
Aantal huishoudens12.186
Aantal huishoudens met kinderen4.646
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen12.796
Aantal koopwoningen8.691
Aantal huurwoningen4.105
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€358.529
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Waddinxveen juli 2024

Onderstaand tref je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Gouda, Krimpenerwaard, Zoetermeer, Westland of Lansingerland.

woning-te-koop-waddinxveen

Appartement kopen in Waddinxveen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en daarbij 2260 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Waddinxveen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 kuub gas en tevens 2950 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Waddinxveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 124 m2.
 • Schatting: er wordt 3070 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Waddinxveen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3410 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 en 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4380 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Waddinxveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Waddinxveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Waddinxveen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Waddinxveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Waddinxveen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.800. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Waddinxveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waddinxveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Waddinxveen

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Waddinxveen en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Waddinxveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waddinxveen zijn er ruim 12.796 woningen. De verdeling is als volgt: 8.691 (63,1%) koophuizen en 4.105 (36,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 113 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €262.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €358.529. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Waddinxveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Waddinxveen?

Een woonhuis in Waddinxveen verbruikt qua energie gem. zo’n 1060 m3 gas en 2880 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 2260 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4380 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Waddinxveen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Waddinxveen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 29.291 inwoners in 12.186 gezinnen. Het betreft 3.499 eenpersoonshuishoudens, 4.041 huishoudens zonder kinderen en 4.646 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,38 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Waddinxveen?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Waddinxveen bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.waddinxveen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2740, 2741, 2742, 2743.

Plaats een reactie