Woning kopen Lansingerland

Jouw ideale woning kopen in Lansingerland? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast vind je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 24.686 woningen (73,3% koop, 26,5% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €468.193. Op dit huizenplatform blader je door het woningaanbod in Lansingerland, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €349.000, de gemiddelde prijs van een woning is €468.193.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2662
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)62.384
Aantal huishoudens23.841
Aantal huishoudens met kinderen11.575
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen24.686
Aantal koopwoningen20.276
Aantal huurwoningen4.410
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€349.000
Gemiddelde verkoopprijs€468.193
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Lansingerland mei 2024

Met onze woningzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Westland, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland of Delft.

woning-te-koop-lansingerland

Appartementen te koop Lansingerland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 620 m3 gas en tevens 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lansingerland

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 960 kuub gas en doorgaans 3190 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Lansingerland is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 113 m2.
 • Schatting: er wordt 3300 kWh elektra en 1190 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lansingerland

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3950 kWh elektra + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4660 elektriciteit (kWh) + 1850 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Lansingerland

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Lansingerland Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lansingerland

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Lansingerland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Lansingerland helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.750. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Lansingerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lansingerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Lansingerland

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lansingerland en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lansingerland kopen?

In en rondom de gemeente Lansingerland zijn er ruim 24.686 woonobjecten. Je vindt hier circa 20.276 (73,3%) koophuizen en 4.410 (26,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 126 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €349.000 en de gem. verkoopprijs is €468.193. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Lansingerland. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lansingerland?

Een woning in Lansingerland gebruikt gemiddeld 1060 m3 gas voor verwarming en warm water en 3210 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (620 m3 aan gas en 2020 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1850 m3 gas voor verwarming en warm water en 4660 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Lansingerland passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Lansingerland?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 62.384 inwoners in 23.841 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.412 eenpersoonshuishoudens, 6.854 gezinnen zonder kinderen en 11.575 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,59 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Hierna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Lansingerland?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Lansingerland bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.lansingerland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2661, 2665.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie