Woning kopen Zoetermeer

Plannen om een woning te kopen in Zoetermeer? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio bestaan er meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij tref je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 56.421 huizen (54,7% koophuis, 45,1% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €351.459. Op Woningassistent.nl check je het beschikbare woningaanbod in Zoetermeer, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is €351.459.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2711
Netnummer079 (+3179)
Inwoners (gemeente)125.285
Aantal huishoudens56.027
Aantal huishoudens met kinderen20.766
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen56.421
Aantal koopwoningen32.223
Aantal huurwoningen24.198
Gemiddelde woonoppervlakte107 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€351.459
Gemiddeld gasverbruik910 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Zoetermeer april 2024

Onderstaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals woninglabel of rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Waddinxveen, Gouda, Westland, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

woning-te-koop-zoetermeer

Een appartement kopen in Zoetermeer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas + 2210 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zoetermeer

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 930 kuub gas en 3160 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Zoetermeer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 – 119 m2.
 • Schatting: er wordt 3300 kWh elektriciteit en 1150 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Zoetermeer

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 en 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 4030 kWh elektra + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4610 elektriciteit (kWh) & 1710 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Zoetermeer

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Zoetermeer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zoetermeer

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Zoetermeer en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zoetermeer geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €2.750. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Zoetermeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zoetermeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Zoetermeer

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zoetermeer en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Zoetermeer kopen?

In en rondom de gemeente Zoetermeer zijn er 56.421 huizen. Het gaat daarbij om 32.223 (54,7%) koopwoningen en 24.198 (45,1%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 107 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €242.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €351.459. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zoetermeer. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zoetermeer?

Een woonobject in Zoetermeer kent een gem. verbruik van 910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2830 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 per jaar aan gas en 2210 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1710 kuub gas p/jaar en 4610 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zoetermeer passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Zoetermeer?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 125.285 mensen in 56.027 verschillende gezinnen. Het gaat om 19.243 eenpersoonshuishoudens, 16.018 families zonder kinderen en 20.766 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zoetermeer?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Zoetermeer plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.zoetermeer.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729.

Plaats een reactie