Woning kopen Westland

Plannen om een woning te kopen in Westland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 45.956 woningen (68,6% koop, 31,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €418.802. Op deze informatieve website tonen wij het huidige woningaanbod in Westland, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €308.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €418.802.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Westland mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen extra details als CV-ketel en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Zoetermeer, Waddinxveen, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp of Midden-Delfland.

woning-te-koop-westland

Appartementen te koop Westland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Westland

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 990 kuub gas + 3030 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Westland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3210 kWh stroom & 1200 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Westland

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3750 kWh stroom en 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4530 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Westland

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Westland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Westland

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Westland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Westland geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 – €3.300. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Westland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Westland

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Westland en omliggende plekken. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Westland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westland vinden we circa 45.956 huizen. Hierbij spreken we van 34.676 (68,6%) koopwoningen en 11.280 (31,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €308.000 en de gem. marktprijs is €418.802. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westland. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Westland?

Een woonobject in Westland gebruikt gemiddeld 1100 m3 per jaar aan gas en 3030 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 kuub aardgas en 2010 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 4530 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Westland passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Westland?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 110.375 inwoners in 46.574 gezinnen. Er wonen 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 huishoudens zonder kinderen en 17.860 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Westland?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Westland laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2290, 2291, 2292.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie