Woning kopen Boerakker

Ga je een woning kopen in Boerakker? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 27.494 huizen (71,7% koop, 28% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.468. Op dit huizenplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Boerakker, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €303.468.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsBoerakker
Postcode9362
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Boerakker april 2024

In het schema hierna check je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen extra details als isolatie en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Marum, Nuis, Tolbert, Midwolde of Nietap.

woning-te-koop-boerakker

Aanbod appartement kopen in Boerakker

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas & 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Boerakker

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en doorgaans 2370 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Boerakker is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektriciteit & 1350 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Boerakker

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3590 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Boerakker

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Boerakker Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Boerakker

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Boerakker en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Boerakker helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €3.300. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Boerakker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boerakker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Boerakker

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Boerakker en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Boerakker kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 159 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €220.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.468. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boerakker. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Boerakker?

Een woning in Westerkwartier verbruikt gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 2950 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1810 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 per jaar aan gas en 3590 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Boerakker passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Boerakker?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 63.329 inwoners die we kunnen onderverdelen in 26.371 verschillende huishoudens. Er wonen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Boerakker?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Boerakker zetten. Informeer bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9361, 9362.

Plaats een reactie