Woning kopen Marum

Een woning kopen in Marum? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huur). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.468. Op deze pagina tonen wij het recente woningaanbod in Marum, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €303.468.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsMarum
Postcode9363
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Marum april 2024

Onderstaand tref je alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Nuis, Niebert, Boerakker, Tolbert of Midwolde.

woning-te-koop-marum

Aanbod appartement kopen in Marum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas & 1810 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Marum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1220 kuub gas en gem. 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Marum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom & 1350 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Marum

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektra en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Marum

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Marum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Marum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Marum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Marum geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €3.100. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Marum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Marum

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Marum en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Marum kopen?

In deze gemeente Westerkwartier registreren wij 27.494 woonobjecten. Er zijn 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 159 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €220.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.468. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Marum. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Marum?

Een huishouden in Westerkwartier kent een gem. verbruik van 1520 kuub aardgas en 2950 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (790 kuub gas en 1810 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 kuub gas p/jaar en 3590 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Marum passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Marum?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 63.329 personen die we kunnen onderverdelen in 26.371 verschillende huishoudens. Hier wonen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Marum?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Marum bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.westerkwartier.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9363.

Plaats een reactie