Woning kopen Midwolde

Een woning kopen in Midwolde? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 27.494 huizen (71,7% koophuis, 28% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.468. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Midwolde, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsMidwolde
Postcode9355
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Midwolde april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen extra details als isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Tolbert, Boerakker, Nietap, Een-West en Een.

woning-te-koop-midwolde

Appartement kopen in Midwolde

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en +/- 1810 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Midwolde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas en daarbij 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Midwolde is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektra & 1350 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Midwolde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektra & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3590 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Midwolde

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Midwolde Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Midwolde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Midwolde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Midwolde helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €3.050. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Midwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Midwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Midwolde

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Midwolde en omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Midwolde kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier zijn er ruim 27.494 woonhuizen. Hierbij spreken we van 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.468. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Midwolde. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Midwolde?

Een huis in Westerkwartier gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 kuub aardgas en 2950 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (790 kuub aardgas en 1810 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 kuub aardgas en 3590 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Midwolde passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Midwolde?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 63.329 mensen in 26.371 verschillende huishoudens. Hier wonen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Midwolde?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Midwolde bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9355.

Plaats een reactie