Woning kopen Nuis

Een woning kopen in Nuis? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek vind je meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.468. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Nuis, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de basis verkoopprijs is €303.468.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsNuis
Postcode9364
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Nuis april 2024

In ons overzicht verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Niebert, Jonkersvaart, Marum, Boerakker & Tolbert.

woning-te-koop-nuis

Appartement kopen in Nuis

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en tevens 1810 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Nuis

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas + 2370 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nuis is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektriciteit en 1350 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nuis

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3590 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Nuis

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Nuis Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen geld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nuis

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Nuis en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Nuis geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.150. In de volgende weergave tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Nuis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nuis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nuis

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nuis en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Nuis kopen?

In de buurt van de gemeente Westerkwartier bestaan er circa 27.494 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nuis. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nuis?

Een huishouden in Westerkwartier verbruikt gemiddeld 1520 m3 per jaar aan gas en 2950 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (790 kuub aardgas en 1810 kWh elektra. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1910 kuub gas en 3590 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Nuis passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Nuis?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 63.329 mensen die we kunnen onderverdelen in 26.371 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,36 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nuis?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nuis laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.westerkwartier.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9364.

Plaats een reactie