Woning kopen Tolbert

Snel een woning kopen in Tolbert? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. Op korte afstand vind je diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 27.494 woningen (71,7% koopwoning, 28% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.468. Op deze informatieve website check je het nieuwe woningaanbod in Tolbert, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsTolbert
Postcode9356
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Tolbert april 2024

Hieronder verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als energieneutraal of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen te koop in Boerakker, Marum, Midwolde, Nietap & Een-West.

woning-te-koop-tolbert

Appartement kopen in Tolbert

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en daarbij 1810 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Tolbert

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 – 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas en daarbij 2370 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Tolbert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektra en 1350 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Tolbert

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektra en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3590 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Tolbert

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tolbert Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Tolbert

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Tolbert en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Tolbert helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €2.700. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Tolbert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tolbert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Tolbert

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Tolbert en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Tolbert kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier bestaan er circa 27.494 woonobjecten. Je vindt hier circa 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. marktprijs is €303.468. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tolbert. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Tolbert?

Een woonhuis in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas voor verwarming en warm water en 2950 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub gas en 1810 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 m3 aan gas en 3590 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Tolbert passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Tolbert?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 63.329 personen in 26.371 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,36 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Tolbert?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Tolbert bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9356.

Plaats een reactie