Woning kopen Nietap

Van plan om een woning te kopen in Nietap? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.855 woningen (70,8% koop, 28,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €355.463. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Nietap, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €251.000, de doorsnee verkoopprijs is €355.463.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsNietap
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Nietap mei 2024

In ons overzicht tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Midwolde, Tolbert, Een-West, Een & Veenhuizen.

woning-te-koop-nietap

Aanbod appartement kopen in Nietap

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas & 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Nietap

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas + 2410 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Nietap is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2500 kWh elektra & 1390 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nietap

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh elektra & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Nietap

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nietap zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Nietap

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nietap en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Nietap helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €3.000. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nietap.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nietap. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nietap

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nietap en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nietap kopen?

In en rondom de gemeente Noordenveld zijn er 14.855 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 148 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €251.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.463. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nietap. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nietap?

Een woonhuis in Noordenveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1500 kuub gas p/jaar en 2790 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (910 kuub aardgas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1910 kuub gas p/jaar en 3370 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Nietap passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Nietap?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 31.253 mensen in 13.911 verschillende huishoudens. Er wonen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 gezinnen zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nietap?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nietap bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9312, 9351.

Plaats een reactie