Woning kopen Doezum

Jouw ideale woning kopen in Doezum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de omgeving vind je veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 27.494 huizen (71,7% koophuis, 28% huurhuis). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.468. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Doezum, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de basis verkoopprijs is €303.468.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsDoezum
Postcode9863
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Doezum maart 2024

Met onze woningzoeker blader je door het actuele woningaanbod van maart 2024. Selecteer op bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Kornhorn, Opende, Sebaldeburen, Grootegast of Munnekezijl.

woning-te-koop-doezum

Studio of appartement kopen in Doezum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en +/- 1810 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Doezum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1220 kuub gas en gem. 2370 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Doezum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 en 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektriciteit + 1350 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Doezum

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektra + 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3590 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Doezum

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Doezum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Doezum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Doezum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Doezum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 – €2.700. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Doezum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doezum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Doezum

Deze maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Doezum en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Doezum kopen?

In deze gemeente Westerkwartier vinden we circa 27.494 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 159 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €220.000 en de gem. marktprijs is €303.468. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doezum. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Doezum?

Een huis in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 m3 per jaar aan gas en 2950 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub gas p/jaar en 1810 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 kuub aardgas en 3590 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Doezum passen duurzame producten zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Doezum?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 63.329 personen in 26.371 verschillende gezinnen. Het betreft 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,36 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Doezum?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Doezum realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9863.

Plaats een reactie