Woning kopen Munnekezijl

Jouw aanstaande woning kopen in Munnekezijl? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 20.690 huizen (66,4% koop, 33% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €253.816. Op deze informatieve website blader je door het woningaanbod in Munnekezijl, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de basis verkoopprijs is €253.816.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsMunnekezijl
Postcode9853
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Munnekezijl april 2024

Hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Grootegast, Sebaldeburen, Warfstermolen, Burum & Visvliet.

woning-te-koop-munnekezijl

Aanbod appartement kopen in Munnekezijl

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en gem. 1770 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Munnekezijl

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en 2140 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Munnekezijl is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 – 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2230 kWh elektra & 1290 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Munnekezijl

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektriciteit en 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 stroom (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Munnekezijl

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Munnekezijl Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Munnekezijl

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Munnekezijl en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Munnekezijl helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 – €2.750. In de lijst hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Munnekezijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Munnekezijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Munnekezijl

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Munnekezijl en in de buurt. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Munnekezijl kopen?

In en rondom de gemeente Noardeast-Fryslân vinden we circa 20.690 huizen. Er zijn 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Munnekezijl. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Munnekezijl?

Een woning in Noardeast-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2640 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 kuub aardgas en 1770 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3280 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Munnekezijl passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Munnekezijl?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 45.228 mensen in 19.440 verschillende gezinnen. Het betreft 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Munnekezijl?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Munnekezijl laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9853.

Plaats een reactie