Woning kopen Sebaldeburen

Snel een woning kopen in Sebaldeburen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.468. Op dit huizenportaal check je het beschikbare woningaanbod in Sebaldeburen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsSebaldeburen
Postcode9862
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Sebaldeburen maart 2024

Hieronder tref je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, liggingen relevante factoren als energieneutraal & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Doezum, Kornhorn, Grootegast, Munnekezijl & Warfstermolen.

woning-te-koop-sebaldeburen

Appartement kopen in Sebaldeburen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en gem. 1810 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Sebaldeburen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas en tevens 2370 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Sebaldeburen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektriciteit en 1350 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sebaldeburen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 en 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh stroom en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Sebaldeburen

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sebaldeburen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Sebaldeburen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Sebaldeburen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Sebaldeburen helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 & €2.500. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Sebaldeburen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sebaldeburen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Sebaldeburen

In maart 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sebaldeburen en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Sebaldeburen kopen?

In deze gemeente Westerkwartier zijn er ruim 27.494 huizen. We maken onderscheid tussen 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. verkoopprijs is €303.468. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Sebaldeburen. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Sebaldeburen?

Een woning in Westerkwartier verbruikt gemiddeld 1520 m3 gas en 2950 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 aan gas en 1810 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1910 kuub gas en 3590 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Sebaldeburen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Sebaldeburen?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 63.329 personen in 26.371 gezinnen. Dit zijn 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 gezinnen zonder kinderen en 10.037 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,36 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Sebaldeburen?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Sebaldeburen realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9862.

Plaats een reactie