Woning kopen Kornhorn

Jouw ideale woning kopen in Kornhorn? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt vind je allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij tref je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €303.468. Op dit huizenportaal tonen wij het woningaanbod in Kornhorn, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de basis verkoopprijs is €303.468.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsKornhorn
Postcode9864
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Kornhorn juni 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als verwarming of parkeeropties. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Opende, Lutjegast, Doezum, Sebaldeburen en Grootegast.

woning-te-koop-kornhorn

Aanbod appartement kopen in Kornhorn

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas & 1810 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Kornhorn

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1220 kuub gas en tevens 2370 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Kornhorn is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh stroom & 1350 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Kornhorn

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh stroom + 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Kornhorn

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kornhorn Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. het bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Kornhorn

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Kornhorn en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kornhorn geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 en €2.650. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Kornhorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kornhorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kornhorn

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Kornhorn en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Kornhorn kopen?

In de buurt van de gemeente Westerkwartier vinden we circa 27.494 huizen. Hierbij spreken we van 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kornhorn. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kornhorn?

Een woonobject in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2950 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 1810 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas en 3590 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Kornhorn passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Kornhorn?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 63.329 personen in 26.371 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Kornhorn?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Kornhorn laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9864.

Plaats een reactie