Woning kopen Grijpskerk

Jouw aanstaande woning kopen in Grijpskerk? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de omgeving heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 27.494 huizen (71,7% koophuis, 28% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.468. Op deze pagina check je het actuele woningaanbod in Grijpskerk, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is €303.468.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsGrijpskerk
Postcode9843
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Grijpskerk februari 2024

Met onze huizenzoeker blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als verwarming of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Pieterzijl, Visvliet, Niezijl, Den Horn & Aduard.

woning-te-koop-grijpskerk

Appartementen te koop Grijpskerk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en tevens 1810 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Grijpskerk

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas en tevens 2370 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Grijpskerk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom & 1350 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Grijpskerk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 en 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Grijpskerk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Grijpskerk Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Grijpskerk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Grijpskerk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Grijpskerk helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.250. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Grijpskerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grijpskerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Grijpskerk

Deze maand (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Grijpskerk en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Grijpskerk kopen?

In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 huizen. We maken onderscheid tussen 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.468. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Grijpskerk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Grijpskerk?

Een woning in Westerkwartier verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2950 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1810 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 kuub gas p/jaar en 3590 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Grijpskerk passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Grijpskerk?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 63.329 mensen in 26.371 huishoudens. Wat meer specifiek: 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Grijpskerk?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Grijpskerk realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9843.

Plaats een reactie