Woning kopen Pieterzijl

Jouw aanstaande woning kopen in Pieterzijl? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 27.494 huizen (71,7% koop, 28% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €303.468. Op deze pagina ontdek je het actuele woningaanbod in Pieterzijl, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde woningprijs is €303.468.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsPieterzijl
Postcode9844
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Pieterzijl juni 2024

In deze lijst tref je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als isolatie & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Visvliet, Burum, Grijpskerk, Niezijl en Den Horn.

woning-te-koop-pieterzijl

Eigen appartement kopen in Pieterzijl

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas en tevens 1810 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Pieterzijl

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas & 2370 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Pieterzijl is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektriciteit & 1350 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Pieterzijl

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Pieterzijl

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Pieterzijl Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Pieterzijl

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Pieterzijl en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Pieterzijl geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.550. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Pieterzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pieterzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Pieterzijl

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Pieterzijl en omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Pieterzijl kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerkwartier vinden we circa 27.494 woonobjecten. Er zijn 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pieterzijl. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Pieterzijl?

Een woonobject in Westerkwartier heeft een verbruik van gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 2950 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 gas en 1810 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 kuub aardgas en 3590 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Pieterzijl passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Pieterzijl?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 63.329 personen die we kunnen onderverdelen in 26.371 verschillende gezinnen. Dit zijn 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 gezinnen zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,36 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Pieterzijl?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Pieterzijl bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9844.

Plaats een reactie